Een nieuw jaar, een nieuwe start

Ga je mee op reis?

Daar stond ik dan, met het ene been nog in 2021 en het andere been in 2022. En met beide benen op de Blaak 40, het adres van de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Ga ik dit echt doen? Ja, ik ga dit echt doen! In 2022 ben ik 100% zelfstandig ondernemer. Graag neem ik je mee op mijn reis als ondernemer en virtual assistant. Ik ben natuurlijk niet out of the blue ondernemer geworden. Mijn reis begon afgelopen jaar al, een bewogen jaar. Dus laat ik daar beginnen.

Judith Kouwenhoven

Het zaadje van virtual assistant

Het jaar begon met de terugkeer op mijn werk na het zwangerschapsverlof van onze 3e dochter. Een fysieke terugkeer was het natuurlijk niet, want we zaten nog in een lockdown. Op mijn werk was ontzettend veel beweging en ik was blij daar weer deel van uit te kunnen maken. Ook mijn collega en vriendin Daniëlle was blij dat ik er weer was.  Wij zijn een geweldig team, al zeggen we het zelf 😉 We hebben vaak genoeg tegen elkaar gezegd: ‘Als we hier ooit weg gaan, dan gaan we samen iets beginnen.’ Niet veel later kwamen we in aanraking met het vak ‘virtual assistant’. Al heen en weer append, wisten wij dat we het perfecte team zouden zijn om ons online in te zetten voor ondernemers. Maar we wilden niet weg bij onze werkgever, ons hart en loyaliteit lag daar. Konden we het er dan niet naast doen? En zo kwam het zaadje voor virtual assistant in de grond.

“Waar een deur sluit, gaat ergens anders weer een deur open”

Niet veel later zorgden organisatiewijzigingen er voor dat mijn inzet niet langer nodig was en we hebben in goed overleg besloten mijn dienstverband te beëindigen. Zo klinkt het wellicht simpel, maar het heeft me toch flink aangegrepen. Ik ging een periode in van ups en downs. Tegelijkertijd, als een deur sluit, gaat er ergens ook weer een deur open. Ik besloot de tijd te gebruiken om volledig zelfstandig aan het werk te gaan als virtual assistant.

Judith Kouwenhoven

“Ik geloof in het werk als virtual assistant en in het succes dat ik daar van kan maken. En daarom maak ik nu de keuze om 2022 te starten met mijn bedrijf JK Virtual Assistant.”

Spannend? Ja zeker! Leuk en zin in? Nog veel meer! Wil je weten hoe het mij vergaat komende tijd? Volg me dan op Instagram!

Ga naar alle blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *